Πάσχα στα Ιωάννινα
6 μέρες (5 διανυκτερεύσεις)
Με πτήσεις της Aegean Airlines
από €610

Πτήσεις
21/04 ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΘΗΝΑ AEGEAN AIRLINES
26/04 ΑΘΗΝΑ ΛΑΡΝΑΚΑ AEGEAN AIRLINES
1η ημέρα Μεγάλη Πέμπτη 21/4: Λάρνακα – Αθήνα – Ισθμός Κορίνθου – Μεσολόγγι – Αμφιλοχία – Άρτα – Ιωάννινα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και αναχώρηση με απευθείας πτήση για την Αθήνα. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και ξεκινάμε το ταξίδι μας κατά μήκος του Κορινθιακού κόλπου. Πρώτος μας σταθμός για καφέ στον Ισθμό της Κορίνθου. Συνεχίζουμε για την ζεύξη Ρίου Αντίρριου – διά μέσου της γέφυρας – ένα μοναδικό κατασκευαστικό επίτευγμα του 21ου αιώνα, η οποία ενώνει την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Μεσολόγγι, ένας τόπος ιερός που μας καλωσορίζει στο κάλλος και τον πλούτο της λιμνοθάλασσάς του, που μαζί με το Δέλτα των ποταμών Αχελώου και Ευήνου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους υγροβιότοπους της Μεσογείου. Εδώ θα δούμε επίσης τον καταπράσινο κήπο των ηρώων – τους τάφους των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 και του Λόρδου Βύρωνα – που δημιουργήθηκε το 1830 με εντολή του Κυβερνήτη Καποδίστρια. Επόμενος μας σταθμός στη γραφική κωμόπολη της Αμφιλοχίας, αμφιθεατρικά κτισμένη στις αρχές του 19ου αιώνα από τον Αλή Πασά, η οποία είναι η αρχαιότερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Ακολούθως φτάνουμε στην Άρτα, γνωστή για το γεφύρι της το οποίο διασχίζει ο ποταμός Άραχθος. Με την πρώτη ματιά θα διακρίνουμε σε αυτό τη μαστοριά, την παράδοση και τη μοναδική αρχιτεκτονική του. Θα δούμε στην αριστερή του όχθη τον ιστορικό πλάτανο του γεφυριού από τα κλαδιά του οποίου ο Αλή Πασάς κρεμούσε τους Χριστιανούς και ο οποίος έχει ανακηρυχτεί διατηρητέο μνημείο της φύσης από το 1976. Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας στα Ιωάννινα και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Μεγάλη Παρασκευή 22/4: Ιωάννινα (περιήγηση) – Νησάκι Κυρά Φροσύνης – Σπήλαιο Περάματος – Μουσείο Βρέλλη
Μετά το πρόγευμα περιήγηση της γραφικότατης πόλης των Ιωαννίνων. Επίσκεψη στο Ρολόι της πλατείας που χρονολογείτε από το 1905 & στο παλαιό Φρούριο «Λιθαρίτσια» το οποίο χτίστηκε το 1805 από τον Αλή πασά, ο οποίος μετέφερε την έδρα του κράτους του και τα ανάκτορά του εδώ. Στην συνέχεια φθάνουμε στην παλιά πόλη & στο γραφικό κάστρο με τις δύο ακροπόλεις ,που μας θυμίζουν άλλες εποχές του Βυζαντινού παρελθόντος και αποτελούν ένα ζωντανό μουσειακό χώρο. Ακολούθως θα δούμε τη Λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων όπου μαγεύει με την ομορφιά της, ενώ με καραβάκι επισκεπτόμαστε το ειδυλλιακό νησάκι της Κυρά Φροσύνης, το μοναδικό κατοικημένο νησί λίμνης στην Ευρώπη. Θα επισκεφθούμε τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα, η οποία σήμερα είναι μουσείο, στα κελιά της οποίας βρήκε καταφύγιο και δολοφονήθηκε ο Αλή Πασάς. Χρόνος για να δούμε τα παραδοσιακά σπίτια των κατοίκων του νησιού με τους όμορφους κήπους, τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια και τα καταστήματα με εκθέματα της γιαννιώτικης παραδοσιακής τέχνης. Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας και φθάνουμε στο επιβλητικό Σπηλαίο του Περάματος Ιωαννίνων με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες να σχηματίζονται εδώ και 1.500.000 χρόνια. Καταλήγουμε στο χωριό Μπιζάνι για επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας µε κέρινα οµοιώµατα, το γνωστό Μουσείο Βρέλλη, Ιωαννίνων. Οι πάντες εκπλήσσονται στη θέα των 150 κέρινων ομοιωμάτων που δημιούργησε ο Παύλος Βρέλλης, ο οποίος εμπνεύστηκε και το μουσείο, που λειτουργεί από το 1995 σε ένα υπέροχο ηπειρώτικο αρχοντικό. Η ξενάγηση αφορά σε τρεις ξεχωριστές θεματικές ενότητες: την προεπαναστατική, την επαναστατική και τα ειδικά αφιερώματα, ενώ ολοκληρώνεται µε επίσκεψη στο εργαστήρι του δημιουργού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βραδύ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Μια Χριστιανική τελετή και ένα Γιαννιώτικο έθιμο που έχει τις ρίζες του πολύ βαθιά στο χρόνο. Αναφέρεται σαν έθιμο και επί Τουρκοκρατίας. Κατά την περιφορά τους οι επιτάφιοι διαγωνίζονται για το πρώτο βραβείο καλλιτεχνικής ομορφιάς. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Μεγάλο Σάββατο 23/4
: Ζαγοροχώρια
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τα περίφημα Ζαγοροχώρια, με τα Βυζαντινά Μοναστήρια, τις Δρακολίμνες, τα φαράγγια, τα γεφύρια, ένα πολύμορφο φυσικό τοπίο ιδανικό για τη δημιουργία αρμονικής σχέσης ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση. Πρώτος μας σταθμός στο Μονοδένδρι με τα περίφημα αρχοντικά. Θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής (1412 μ.Χ.), από το μπαλκόνι του οποίου θα θαυμάσουμε το Φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997). Λίγο έξω από το χωριό θα συναντήσουμε το Πέτρινο Δάσος όπου βρίσκονται ασβεστολιθικοί βραχώδεις σχηματισμοί που προξενούν το θαυμασμό. Αποτελούνται από πέτρινες πλάκες, τη μια πάνω στην άλλη, που μοιάζει να τις έχει τοποθετήσει ανθρώπινο χέρι. Έχουν ηλικία από 160 έως 35 εκατομμύρια χρόνια. Η διάβρωση από τη βροχή και τον άνεμο έχει φέρει αυτό το αποτέλεσμα. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το πολεμικό μουσείο του Ελληνοϊταλικού πολέμου (1940-1941) στο Καλπάκι, όπου και θα παρακολουθήσουμε σε αναπαράσταση μάχες αυτού. Επόμενος μας σταθμός στην αντρική Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μολυβδοσκέπαστης, ο ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Το όνομά της προέρχεται από τις μολύβδινες πλάκες που αντί για κεραμίδια ή πέτρινες πλάκες σκέπαζαν παλαιότερα το καθολικό της. Προσκύνημα στη Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την αμφιθεατρική Κόνιτσα που σφύζει από ζωή και ομορφιά δίπλα στον Αώο ποταμό. Επίσκεψη στο σπίτι όπου μεγάλωσε ο Γέροντας Παϊσιος. Χρόνος για περίπατο και γεύμα. Στην νοτιοδυτική άκρη της, ακριβώς στην είσοδο της χαράδρας του Αώου, βρίσκεται το μεγάλο μονότοξο γεφύρι της Κόνιτσας, το οποίο κτίστηκε το 1870- 71. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τις ειδυλλιακές πηγές Βελλά, φανταστικό σημείο για να απολαύσουμε ήρεμα έναν ωραίο καφέ. Επιστροφή στα Ιωάννινα και ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μετάβαση στην εκκλησία για την Αναστάσιμη λειτουργία. Ακολουθεί δείπνο όπου θα σερβιριστεί η πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και άλλα εδέσματα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Κυριακή του Πάσχα 24/4:
Ιωάννινα – Μέτσοβο
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το Μέτσοβο. Μια ορεινή πολιτεία που αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη με τα εκπληκτικά της χρώματα και τις μοναδικές εικόνες της. Χτισμένο σε υψόμετρο 1200μ. σε ένα εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο πράσινο ξυπνά αισθήσεις ξεχασμένες. Εκεί θα δούμε τα πετρόχτιστα αρχοντικά, τις είκοσι παραδοσιακές βρύσες, τα πλακόστρωτα καλντερίμια και την εκκλησία της Αγίας παρασκευής. Θα επισκεφθούμε (προαιρετικά) την Πινακοθήκη Αβέρωφ το οποίο λειτουργεί σαν μουσείο νεοελληνικής τέχνης με 250 έργα που τα περισσότερα είναι από την προσωπική συλλογή του Ευάγγελου Αβέρωφ. Εκτίθενται κυρίως πίνακες φημισμένων ζωγράφων. Στεγάζεται πλάι από τον Αβερώφειο κήπο στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου όπου είναι μια μοναδική μικρογραφία όλης της φύσης της Πίνδου. Ακολουθεί το Πασχαλινό μας γεύμα. Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτα στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Ηπείρου. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα Δευτέρα του Πάσχα 25/4
: Σύβοτα – Πάργα – Εκβολές Αχέροντα
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την εκδρομή μας. Κατευθυνόμαστε στη ριβιέρα της Ηπείρου. Πρώτη μας στάση στα Σύβοτα, ένας μαγευτικός προορισμός, χτισμένος σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, με πράσινους λόφους, θέα στα καταγάλανα νερά του Ιονίου, γύρω από ένα γραφικό κόλπο. Ακόμα και τα Νορβηγικά φιόρδ θα ζήλευαν το σύμπλεγμα των νησιών που βρίσκονται γύρω από τον κόλπο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τη γραφική Πάργα όπου το μάτι χορταίνει το γαλάζιο του Ιονίου και το πράσινο των πεύκων. Είναι αμφιθεατρικά κτισμένη σε ένα κεντρικό και δύο μικρότερους κόλπους. Η αμφιθεατρική της ρυμοτομία, τα πολύχρωμα σπίτια, τα λιθόστρωτα γραφικά σοκάκια που σκαρφαλώνουν ως την κορυφή του λόφου, το κάστρο, η απίστευτη θέα στη θάλασσα του Ιονίου και στο νησί της Παναγίας που καθρεφτίζεται στα νερά του λιμανιού, σε μαγεύουν. Επόμενός μας σταθμός είναι οι εκβολές του γνωστού από τη μυθολογία ποταμού Αχέροντα. Επιβιβαζόμαστε στο καραβάκι. Δεν πρόκειται μόνο για όμορφη βαρκάδα, σε ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, αλλά είναι κάτι περισσότερο. Μια ξεχωριστή ιστορική βόλτα, μια διαδρομή που περιγράφεται στα κείμενα του Ομήρου ως ο ποταμός του Κάτω Κόσμου. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στα Ιωάννινα. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα Τρίτη του Πάσχα 26/4
: Ιωάννινα – Καλαμπάκα/Μετέωρα – Δομοκός – Θερμοπύλες – Αθήνα – Λάρνακα
Μετά το πρόγευμα αποχαιρετούμε τα Ιωάννινα. Κατευθυνόμενοι στην Κεντρική Ελλάδα φθάνουμε στην Καλαμπάκα η οποία βρίσκεται χτισμένη κάτω ακριβώς από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων. Είναι η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Από εκεί θα ανεβούμε τους Ιερούς βράχους και θα επισκεφθούμε τα Μετέωρα, που έχουν χαρακτηριστεί το δεύτερο Άγιο Όρος και αποτελούν ένα σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και φθάνουμε στο Δομοκό, με τους καταπράσινους δρόμους και μία πραγματικά πλούσια ιστορική και λαογραφική παράδοση. Διατηρεί τον παραδοσιακό της χαρακτήρα και είναι χτισμένη σε τοποθεσία με υπέροχη θέα στο Θεσσαλικό κάμπο. Στην πλατεία του Δομοκού, δεσπόζει σε πανοραμική θέση, το Μεσαιωνικό Φράγκικο Κάστρο, στα δυτικά του οποίου βρίσκονται τμήματα από τα Κυκλώπεια τείχη του Αρχαίου Κάστρου. Εδώ παράγεται το φημισμένο τυροκομικό προϊόν, το οποίο έχει ταυτιστεί με την ονομασία της περιοχής: Το κατίκι Δομοκού. Επόμενος μας σταθμός στις Θερμοπύλες. Εδώ, το 480 π.Χ., ο βασιλιάς της Σπάρτης Λεωνίδας και οι 300 στρατιώτες του έκλεισαν το στενό πέρασμα εμποδίζοντας την επέλαση του υπεράριθμου περσικού στρατού. Σήμερα, συναντάμε το μνημείο του Λεωνίδα και τον αρχαιολογικό χώρο κάνοντας ένα νοερό ταξίδι στην ιστορία του τόπου. Στις Θερμοπύλες βρίσκονται και τα ομώνυμα λουτρά. Κατά τη μυθολογία, ο Ήφαιστος, μετά από παράκληση της θεάς Αθηνάς, δημιούργησε τις πηγές για να πλένεται και να ανακτά τις δυνάμεις του ο Ηρακλής μετά τους άθλους του. Η οργάνωση των πηγών άρχισε το 1935, η θερμοκρασία του νερού είναι 40C και ενδείκνυται για τη θεραπεία ρευματικών, γυναικολογικών και παθήσεων περιφερειακών νεύρων. Αργά το απόγευμα επιβίβαση στο λεωφορείο με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας και το ταξίδι της επιστροφής στη Κύπρο, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις από το ταξίδι μας.
ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
ΔΙΚΛΗΝΟ
€610
ΤΡΙΚΛΙΝΟ
€585
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
€680
1ο ΠΑΙΔΙ
€485
2ο ΠΑΙΔΙ
Κατόπιν ζήτησης


Στις τιμές περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Αθήνα-Λάρνακα με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines
 • Φόροι αεροδρομίων
 • 1 βαλίτσα 23 κιλά, 1 χειραποσκευή ως 8 κιλά και 1 προσωπικό αντικείμενο
 • 5 βράδια διαμονή στα Ιωάννινα στο ξενοδοχείο Alexios 3* με πρόγευμα
 • Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα
 • Φόρος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια (κάλυψη και για Covid-19 έως 500€)
 • Όλες οι μεταφορές, εκδρομές/περιηγήσεις βάσει του προγράμματος με κλιματιζόμενο λεωφορείο
 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας καθ' όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Πλοιάριο στη λίμνη των Ιωαννίνων & στις εκβολές του Αχέροντα
 • Υπηρεσίες αντιπροσώπου μας
 • Φ.Π.Α
Δέν περιλαμβάνονται
Είσοδοι (όπου απαιτούνται) στις εκδρομές.

πτήσεις
21/04 Λάρνακα-Αθήνα 05.15-07.00
26/04 Αθήνα-Λάρνακα 23.40-01.20 (+1)
Κάντε Κράτηση
Εάν ενδιαφέρεσται αφήστε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας
Email
Όνομα
Τηλέφωνο
Αφήστε μας ένα μήνυμα
Υπηρεσίες
 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Κρατήσεις Ξενοδοχείων
 • Ταξιδιωτικά Πακέτα
 • Κρουαζιέρες
 • Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Γιατι με το Tsokkas Travel
 • Περισσότερα απο 30 χρόνια εμπειρίας
 • Ασφαλείς συναλλαγες
 • Εξιδικευμένο και πρόθυμο ανθρώπινο δυναμικό
 • Πολιτική συνεχής βελτίωσης υπηρεσιών
Επικοινωνία
(+357)26948188
(+357)26953653
tsokkastravel@cytanet.com.cy
Receive exclusive offers
2022 @ Tsokkas Travel Agency.